En heldigital bedriftskonto
Den nettbaserte neobanken Revolut tilbyr ikke bare betalingskort til privatpersoner. Banken har også en tilnærmet komplett økonomipakke for små og store bedrifter. Revolut Business er en bedriftskonto som dekker mange behov:
- opprett og spor fakturaer til bedriftens kunder
- betal og motta betalinger i mer enn 25 valutaer
- spor og registrer utgifter og kvitteringer automatisk
- aksepter betalinger fra kunder, både på nett og fysisk
- gi firmakort til dine ansatte som reiser eller legger ut for firmaet
- kan integreres med en rekke regnskapsprogrammer eller med API
Fire kontonivåer
Skal du åpne en Revolut Business-konto, har du fire kontonivåer å velge mellom:
- Basic, 150 kr per måned
- Grow, fra 400 kr per måned
- Scale, fra 1.100 kr per måned
- Enterprise, pris ikke oppgitt
Funksjonene er stort sett de samme, uansett hvilket kontonivå du velger. Men jo mer du er villig til å betale, desto mer av det samme får du. På Basic-nivået for eksempel, kan du veksle inntil 12.000 kroner hver måned med ekstra lav vekslingskurs. Er du på Scale-nivået derimot, kan du veksle hele inntil 700.000 kroner i måneden med samme, lave vekslingskurs.
Forenkler de ansattes hverdag
Grunnen til at vi skriver om Revolut Business er at du, som kontoinnehaver, kan gi bedriftskort til dine ansatte. Kortene er koblet til Business-kontoen og gjør det enkelt for de ansatte å legge ut på vegne av bedriften. Du har selvsagt full kontroll på bruken av kortene. Alle transaksjoner spores i sanntid, du kan også sette egne grenser for hvor mye de ansatte kan handle for med kortene.
Revolut tilbyr 3 ulike kort:
- Virtuelt kort (inntil 200 kort per ansatt)
- Ordinært plastkort (inntil 3 per ansatt)
- Metallkort (gjelder Grow, Scale og Enterprise-kontoer)
Det kan følge kostnader med produksjonen av de fysiske kortene, men Revolut oppgir ikke hva prisen er per kort.
Ta betalt med Revolut
Har du en Revolut Business-konto kan du også ta imot betalinger fra kundene dine. De kan betale på nett og i fysiske utsalg. Revolut nettbetalinger fungerer som andre onlinebetalinger. Fysiske betalinger kan skje via en app på telefonen, eller på Revoluts egen kortterminal. Alle betalinger registreres og bokføres i sanntid. Revolut har en lav transaksjonsavgift. Den starter på 0,8 % av beløpet pluss om lag 30 øre. Hos PayPal for eksempel, starter kostnaden for å ta imot betalinger på 2,29 %. Med Revolut Business kan du ta betalt i mer enn 25 forskjellige valutaer, blant annet norske kroner.
Kan integreres med andre systemer
Revoluts bedriftskonto kan selvsagt integreres med en rekke økonomi- og personalsystemer for bedrifter:
- Regnskap: Clear Books, FreshBooks og QuickBooks, for eksempel
- Betalinger: WooCommerce, Shopify og OpenCart, for eksempel
- HR: Google Workspace, HR Partner og Humaans, blant andre
- Automatisering: Zapier, Slack, med flere
Revolut tilbyr også API-tilgang som gjør det mulig å skreddersy dataoverføring fra bedriftskontoen til andre systemer. Men her åpenbarer det seg en opplagt svakhet, sett med norske øyne. Det er foreløpig ikke mulig å innlemme Revolut på enkelt vis i norske regnskapsprogrammer som PowerOffice, Conta eller Fiken, for eksempel.
Slik kommer du i gang
Du kan åpne en Revolut bedriftskonto i løpet av få minutter. Alt du må å gjøre, er å fylle ut et skjema på bankens nettsider.
Dette er hva du må oppgi i søknaden:
- forretningsadressen din
- en kort beskrivelse av bedriften
- hva formålet er med Revolut-kontoen
I tillegg må du identifisere deg, for eksempel med en skannet kopi av passet ditt. Før du kan ta i bruk kontoen, må Revolut forsikre seg om at du oppfyller flere krav. Bedriften din må være registrert og operativ. For norske bedrifter innebærer dette å være registrert i Brønnøysundregistrene eller som et NUF.
Revolut tillater ikke at veldedige organisasjoner, offentlige virksomheter eller kooperativ åpner en konto. Er du selvstendig næringsdrivende, kan du heller ikke åpne en bedriftskonto. I stedet kan du vurdere å bestille et av bankens privatkort, slik som Plus, Premium, Metal eller Ultra.
Din bedrift blir ikke kredittvurdert
Revolut tilbyr hverken bedriftslån eller kredittkort, i alle fall ikke foreløpig. Derfor blir din bedrift heller ikke kredittvurdert når du søker om å åpne en konto.
Vår vurdering av Revolut Business
Revolut Business kan være interessant for flere bedrifter. Omfanget av tilbudet er såpass stort at firmaer i mange bransjer kan finne bedriftskontoen interessant. Ikke minst gjelder dette bedrifter som selger varer eller tjenester. En transaksjonsavgift under 1 % er forholdsvis sjelden kost i disse dager. Også bedrifter med ansatte som ofte legger ut på vegne av bedriften bør sjekke ut Revoluts tilbud. At banken tilbyr både fysiske og virtuelle kort, er nyttig med tanke på både brukervennlighet og sikkerhet.
For helnorske bedrifter er Revolut Business derimot mindre attraktivt. Revolut tilbyr ikke enkel integrering med norske bedriftssystemer for regnskap eller reiseregninger, for eksempel. Noe kan helt sikkert løses med Revoluts API-løsninger, men det burde være unødvendig å være programmerer for å betale moms til staten automatisk, for eksempel. Derfor passer Revolut Business først og fremst selskaper som har Norge som base, men hele verden som markedsplass.