Wallester - 300 gratis bedriftskort
Wallester tilbyr en komplett løsning for betalingskort til bedrifter i alle størrelser. Som bruker av plattformen, kan du lage virtuelle og fysiske bedriftskort til alle ansatte.
Plattformen inkluderer også en administrasjonsmodul som gir deg full kontroll over kortene og hvordan de brukes.
Har du ansatte som ofte legger ut eller handler på vegne av bedriften? Da kan Wallester være et alternativ, ikke minst hvis mange av utleggene foregår i euro.
Dette er, i korte trekk, hva du kan bruke Wallester til:
- Lag fysiske og virtuelle kredittkort til dine ansatte.
- Hold styr på kort og kortbruk i et nettbasert administrasjonssenter.
- Innlem Wallester med eksisterende regnskapssystemer.
- Fungerer både i EU og EØS.
Slik fungerer Wallester
Wallester kan fungere som en utleggskonto for alle dine ansatte, men ikke bare det. Løsningen gjør det mulig å administrere alt som har med ansattes pengebruk på vegne av bedriften.
Etter at du har satt opp Wallester-kontoen din, kan du overføre penger til den fra bedriftens bankkontoer uten ekstra gebyrer. (Du må betale et vekslingsgebyr hvis kontoen du overfører fra benytter en annen valuta enn euro.)
Deretter kan du lage betalingskort til alle ansatte som trenger det. Det er mulig å utstede både fysiske og virtuelle kort.
Du har full kontroll over kortenes funksjoner:
- Du kan sette individuelle bruksgrenser for hvert kort.
- Det er også mulig å legge inn begrensninger på hvor kortene kan brukes og på hva.
De ansatte kan laste ned en app. Denne gir dem oversikt over alt de har betalt med kortet sitt. De kan også bruke appen til å skanne kvitteringer. Disse kvitteringene blir lagret automatisk i administrasjonssenteret slik at den som er ansvarlig for regnskapet lett kan finne dem.
For de ansatte er kanskje den største fordelen at de slipper å bruke egne betalingskort når de skal legge ut penger på vegne av bedriften. I stedet kan de bruke Wallester-kortene når de skal betale forretningslunsjer, flybilletter eller kontorutstyr, for eksempel.
Dette får du og bedriften med Wallester
Wallester tilbyr flere brukernivåer med ulike priser og fordeler. Vi kommer tilbake til dette.
Uansett hvilket nivå du velger, får du med deg disse funksjonene:
- Systemet kan ha ubegrenset antall brukere, slik som administratorer.
- Alle Wallester-kortene fungerer med Apple Pay, Google Pay, og så videre.
- Administrasjonsapp for ansatte som fungerer på alle smarttelefoner.
- Mulighet til å endre PIN-kode for alle kort.
- Oppbevaring av fysiske kvitteringer i elektronisk format.
- Rapporter i ulike formater, slik som Excel og PDF.
- Total kontroll over kortbruk og bruksgrenser (beløp og tidsbegrenset).
I tillegg er det verdt å nevne at alle kontoene du oppretter for bedriften i Wallester, fungerer med IBAN. Dermed er det uproblematisk å sende eller motta penger internasjonalt.
De dyreste løsningene har flere tilleggsfunksjoner:
- Detaljerte kostnadsanalyser.
- Push-varsler til ansatte for manglende dokumentasjon.
- En egen kunderådgiver i Wallester.
Kostnader for å bruke Wallester
Wallesters kontonivåer har forskjellige prislapper. Free er gratis, mens Premium og Platinum koster henholdsvis 199 og 999 euro per måned.
Merk deg at hvert kontonivå inkluderer gratis utstedelse av et gitt antall kort. Vi kommer tilbake til dette. Ellers er dette noen av kostnadene:
- Kontantuttak i Europa: 2 % av uttaksbeløpet (minst 2 euro).
- Uttak utenfor Europa: 2 % av beløpet pluss 2 euro.
- Vekslingskurs fra euro: 2 %.
Wallester tilbyr i skrivende stund 4 ulike nivåer. Kostnadene og hva du får som bruker, varierer en del mellom nivåene:
Wallester Free
Wallester Free er gratis. På dette nivået kan bedriften utstede 300 virtuelle kort på det meste. Det er ingen begrensning på antallet fysiske kort.
Wallester Premium
For å bruke Wallester på Premium-nivået, må bedriften betale 199 euro i måneden (cirka 2.000 kroner). Den viktigste forskjellen fra Free-nivået er antallet virtuelle kort. På dette nivået er grensen 3.000 utstedte kort.
Wallester Platinum
Platinum-nivået koster 999 euro i måneden (cirka 10.000 kroner) og inkluderer opptil 15.000 virtuelle kort uten ekstra kostnader. I tillegg får alle ansatte med Platinum-kort følgende fordeler:
- Tilgang til Priority Pass (billigere inngang på flyplasslounger over hele verden).
- Billigere overnatting på hoteller som er knyttet til Visa Luxury Hotel Collection.
- Gode tilbud og andre fordeler fra Visa.
Wallester Enterprise Suite
Dette er løsningen for store bedrifter. Wallester oppgir ingen pris for dette nivået, ettersom den settes individuelt, basert på bedriftens størrelse og behov.
Nivået inkluderer alle fordelene du får med de lavere nivåene. I tillegg får du dette:
- En dedikert kunderådgiver i Wallester, en såkalt Customer Success manager.
- Et eget opplegg for onboarding.
Slik kommer du i gang
Det er lett å opprette en konto hos Wallester.
- Besøk hjemmesiden (klikk på knappen som heter «Til søknad»).
- Legg igjen telefonnummeret og vent på melding fra selskapet.
- Snart får du en SMS med en kode som du skal legge inn på Wallesters nettside.
- Deretter legger du inn e-post adressen din og venter på en ny kode.
- Sjekk innboksen og legg inn koden du får, på Wallesters nettside.
Det er i bunn og grunn alt. Etter at du har gitt Wallester den nødvendige informasjonen om deg selv og bedriften din, kan du overføre penger til kontoen og dele ut bedriftskort til deg selv og dine ansatte.
Ikke kredittkort
Vi må understreke at Wallester ikke tilbyr kredittkort. Det betyr, blant annet, at bedriften din må overføre penger til Wallester-kontoen for at de ansatte skal kunne betale med kortene sine.
Du betaler ikke Wallester noe som helst for å overføre penger fra en bedriftskonto. Du må allikevel være forberedt på å betale en vekslingskurs hvis bedriftskontoen du overfører fra bruker en annen valuta enn euro.
Krav
Du kan ikke bare lage en konto og ta i bruk den umiddelbart. Du må gi Wallester en god del informasjon om bedriften din.
Seksjonen som omhandler bedriftsinformasjon i Wallester-kontoen, er tredelt:
- Du skal fylle ut et registreringsskjema med organisasjonsnummer og oppstartsdato, blant annet.
- Du må også laste opp en firmaattest og annen dokumentasjon som viser hvem som eier bedriften, hvem som er daglig leder og hvem som sitter i styret.
- I tillegg må du oppgi personalia på alle som eier mer enn 25 % av aksjene i selskapet.
Selve kontoopprettelsen tar kort tid. Å gi Wallester all informasjonen selskapet trenger, tar mer tid. Grunnen til at det er så omstendelig er at selskapet må forsikre seg om at bedriften din ikke er involvert i hvitvasking eller finansiering av terror, blant annet.
Wallester vs. norske alternativ
De fleste storbankene i landet har lignende løsninger for bedrifter som Wallester tilbyr. Skal du, for eksempel, tilby dine ansatte DNBs bedriftskort med Visa, koster det 295 kroner i året for hvert kort du bestiller.
Du skal ikke behøve mange bedriftskort før Wallesters tilbud kan være interessant.
På den annen side er en ulempe med Wallester at tjenesten ikke er spesielt tilrettelagt for Norge:
- Stort sett alle transaksjoner skjer i euro.
- Hverken nettsidene eller appen er oversatt til norsk.
Merk deg at vi ikke har testet hvor lett det er å integrere Wallester med norske regnskapsprogrammer slik som Conta, Visma, TripleTex eller SuperOffice. Vi anbefaler deg derfor at du tar en grundig prat med Wallester for å finne ut om deres løsning kan snakke med regnskapsprogrammet dere bruker.
Er Wallester trygt?
Wallester er en av Visas offisielle partnere. I tillegg har selskapet innført en rekke sikkerhetstiltak som skal sikre alle brukere:
- Dobbel innlogging (passord og epostkode).
- Etterfølger Visa og Mastercards PCI-DSS (Payment Card Industry Security Standard).
- Driver på lisens fra det estiske finanstilsynet.
I tillegg må Wallester forholde seg til EUs e-pengedirektiv. I dette står det, blant annet, at selskapet må oppbevare kundenes penger på separate kontoer, uavhengig av selskapets egne driftskontoer.
Formålet med denne regelen er å hindre at kundenes penger går tapt hvis Wallester går konkurs, for eksempel.
Når det er sagt, er det ingen tvil om at det er enda noen hakk tryggere å ha bedriftens penger stående på en norsk konto. Her er innskuddene sikret med to millioner kroner i Bankenes Sikringsfond hvis det skulle skje banken noe.
Om Wallester
Wallester er et Estisk Fintech-selskap som ble startet i 2016 som en spinn-off av det norske selskapet Folkefinans.
Selskapets hovedkontor ligger i hjertet av Tallin. Her arbeider mer enn 50 ansatte på selskapets lisens fra det estiske finanstilsynet.
Når dette skrives, opplyser selskapet at det har mer enn 1,5 millioner kunder i Europa.
Vår vurdering
Wallester tilbyr et interessant produkt. Det kan lette hverdagen for bedriftens regnskapsavdeling og de ansatte. De ansatte slipper å bruke egne betalingskort på utlegg for bedriften. Regnskapsavdelingen har full kontroll over hvordan de ansatte bruker bedriftens kort og penger.
Den største usikkerheten knyttet til Wallester er hvordan deres løsning fungerer med norske regnskapssystemer. Selskapet hevder at deres API tillater sømløs integrering med alle regnskapsprogrammer, men vi anbefaler at du tar påstanden med en klype salt. Vurderer du og bedriften å innføre Wallester bør dere undersøke integrasjonsmulighetene grundig for å unngå unødvendig ekstraarbeid.
En annen ting vi mener Wallester må bli bedre på, er fornorsking av systemet. Det kommer i både svensk og dansk språkdrakt, men ikke norsk. Skal Wallester bli et fullgodt tilbud til norske småbedrifter, bør en norsk versjon på plass først.
I tillegg er det et problem at kontoen(e) du oppretter, bruker euro som valuta. Skal de ansatte betale med kortene i Norge, må hvert beløp veksles fra euro til norske kroner, noe som betyr unødvendige kostnader for bedriften.
Har du derimot flere ansatte som bor i eller ofte oppholder seg i eurosonen, kan Wallester spare bedriften for penger. Ikke minst hvis alternativet er norske bedriftskort.