Beste gebyrfrie kredittkortene 2024

Gebyrfritt kredittkort for reiser
Beste årsgebyrfrie kredittkortet
Gebryfritt kredittkort med rabatter
Gebyrfritt kredittkort med gratis forsikringer
Bank Norwegian

Gebyrfritt kredittkort for reiser: Bank Norwegian

Bank Norwegians kredittkort er det beste gebyrfrie reise kredittkortet. Det inkluderer gratis kontantuttak i utlandet. Få Cashpoints når du handler med kortet, som du kan bruke på flybilletter.

  • Gratis uttak av kontanter
  • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
  • Gratis forsikringer
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.
TF Bank Mastercard

Beste årsgebyrfrie kredittkortet: TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er det beste, årsgebyrfrie kredittkortet. Du slipper å betale årsavgift. Du behøver heller ikke å betale gebyr for uttak av kontanter, hverken i Norge eller utlandet.

  • Rabatter på over 200 nettbutikker
  • Kontaktløs betaling, Apple Pay og Google Pay
  • Flere komplette forsikringer
  • Gratis kredittkort med lave gebyrer
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
re:member black

Gebryfritt kredittkort med rabatter: re:member Black

re:member black er beste årsgebyrfrie rabattkredittkort. Det gir deg rabatter i mange hundre butikker og nettbutikker. Inkluderer også inntil 45 dagers rentefrihet.

  • Inntil 20 % i rabatt i 200 fysiske butikker og nettbutikker
  • Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 30,33 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 717 Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 717.
Resurs Gold

Gebyrfritt kredittkort med gratis forsikringer: Resurs Gold

Resurs Gold er et gratis kort som er fullpakket med gode fordeler. Her får du bonus på alle kjøp, gratis reise- og avbestillingsforsikring og inntil 60 dager rentefri kreditt. 

  • Bonus på alle kjøp - 10 000 velkomstpoeng
  • Flere gratisforsikringer for reise og leiebil
  • Opptil 60 dagers rentefrihet
  • Opptil 12 mnd. rentefri delbetaling
Mer informasjon
Sammenlign kort
15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr
Hvorfor stole på Bestekredittkortet.com?
  • 100+ kredittkort anmeldt og vurdert av vårt team av eksperter
  • 10+ års erfaring med å dekke kredittkort og personlig økonomi
  • Objektive & omfattende vurderingskriterier

Vårt innhold om kredittkort, inkludert vurderinger og anbefalinger, kontrolleres av et team av skribenter og redaktører som spesialiserer seg på kredittkort. Hver skribent og redaktør følger våre strenge retningslinjer for redaksjonell integritet.

Toppliste av de beste kredittkortene uten årsavgift 2024

Kredittkortene over er også å finne i vår oversikt over anbefalte kredittkort.

Derfor du bør ha et gebyrfritt kredittkort

Derfor du bør ha et gebyrfritt kredittkort

Det finnes nesten 300 forskjellige kredittkort i Norge. Det er gratis å eie de fleste ettersom de er kredittkort uten årsavgift. Det er også gratis å bruke dem, hvis du ser bort fra prisen du betaler for varene og tjenestene du kjøper. Det finnes ikke et eneste kort som pålegger deg å betale gebyr på vanlig bruk.

Det er fullt mulig å spare penger med kredittkort. Grunnen er at du får en rekke rabatter når du handler med de beste kortene. Får du ikke rabatter, kan du i stedet få bonus eller cashback (penger tilbake) hver gang du benytter kortet. Mange kort uten årsavgift inkluderer gratis forsikringer også, for reiser og kanselleringer.

Gebyrfrie kredittkort fungerer fint som en buffer mens du sparer til en egen bufferkonto. Og velger du å bruke kortet til å kjøpe varer eller tjenester, kan fordelene som følger med hjelpe deg med å få mer ut av hvert kjøp.

Dette betyr ikke at det ikke finnes ekstrakostnader. Det fine med virkelig gode kredittkort er allikevel at du kan unngå alle andre kostnader utover prisen du betaler for det du kjøper.

Beste gratis kredittkort med bonus

  1. Bank Norwegians kredittkort – Cashback eller CashPoints på alt du handler (CashPoints kan benyttes hos flyselskapet Norwegian).
  2. Morrow Bank Mastercard – Har droppet de fleste gebyrene, inkluderer gratis reise- og ID-forsikring samt bonus på all handel med kortet (1 %–4 %).
  3. Resurs Gold Mastercard – Inkluderer 60 rentefrie dager, gratis reiseforsikring og bonus på alle kjøp, uten å belaste deg med årsavgift.
  4. Trumf Visa – Gir deg Trumf-poeng på mye av det du kjøper med kortet pluss gratis dagligvare- og reiseforsikring.

Hva er årsavgift?

Koster det penger å ha kredittkort, er det mange som spør. Svaret er at kredittkort kan ha andre kostnader i tillegg til hva du betaler for varer og tjenester. De vanligste ekstrakostnadene er gebyrer, slik som årsavgift.

Eier du et kredittkort med årsavgift, må du betale et beløp én gang i året. Det spiller ingen rolle om du bruker kortet eller ikke, gebyret må du betale uansett.

De fleste kredittkortene i Norge har ikke årsavgift, så hvorfor må man betale årsavgift for å eie enkelte kort? Jo, den viktigste grunnen er fordelene som følger med. De er gjerne noen hakk bedre enn dem du får med gratiskortene.

Her er et eksempel:

  • Det koster 7.800 kroner i året å eie American Express Platinum. Dette er hva du får:
  • Fri adgang til over 1.400 flyplasslounger, slik som OSL Premium på Gardermoen.
  • En av de beste reiseforsikringene du kan få med kredittkort.
  • Invitasjoner til eksklusive arrangementer.

I tillegg får du poeng på alt du kjøper med kortet. Poengene kan veksles inn i kontanter, de kan redusere kredittkortregningen eller gjøres om til Eurobonus-poeng.

Er gratis kredittkort et tapsprosjekt for bankene?

Er kredittkort et tapsprosjekt for bankene hvis det er gratis både å eie og bruke de fleste av dem? Nå nei. Bankene får sitt, på flere måter:

  • Avgifter fra forhandlere – Alle forhandlere som aksepterer betaling med kredittkort må betale en liten avgift til bankene som utsteder kortene.
  • Renter på kredittkortgjeld – Bankene har renteinntekter fra kredittkortbrukere som deler opp tilbakebetalingen av den utestående saldoen.
  • Gebyrer – Noen banker krever at du betaler gebyr på uttak av kontanter, for eksempel. Purregebyr og gebyr for papirfaktura er andre inntektskilder.

Ulike gebyrer med gratis kredittkort

Med gratis kredittkort mener vi kort som ikke har årsavgift, altså at du slipper å betale gebyr for å eie kortet. Det betyr allikevel ikke at det ikke kan følge med ekstrakostnader med kredittkort utover hva du betaler for varer elle tjenester.

Så, hvor mye koster kredittkort, egentlig?

Vel, renten på kredittkortgjeld er én ting. I tillegg er det viktig at du tar med disse gebyrene i beregningen:

  • Gebyr for virtuelt kort – Stadig flere tilbyr digitale kopier av kredittkortene de tilbyr. Noen krever at du betaler et gebyr for dette.
  • Gebyr på varekjøp – Gebyr for kjøp av varer og tjenester med kredittkort.
  • Vekslingsgebyr – Hver gang du kjøper noe i en annen valuta, må du betale for vekslingen. Dette gjelder alle kredittkort. Gebyret varierer mellom 1,75 %–2,30 % av beløpet du vil veksle.
  • Fakturagebyr – Dette gebyret dukker vanligvis opp hvis du vil ha kredittkortregningen på papir i stedet for e-faktura. Prisen er vanligvis 35–45 kroner per faktura.
  • Gebyr for kontantuttak – Noen kredittkorttilbydere tar seg betalt når du tar ut kontanter med kortene deres. Gebyret er vanligvis i størrelsesorden 1 %–4 % av beløpet du tar ut.
  • Overføringsgebyr – Det er mulig å overføre penger fra kredittkort til en bankkonto, men dette har vanligvis en pris. Gebyret for pengeoverføringer varierer, men ligger rundt 45 kroner per overføring.
  • Gebyr for regningsbetaling – Rundt 45 kroner er også prisen du må betale hvis du ønsker å betale faktura med kredittkort.

Gebyr for å ikke bruke kredittkort – Dette er kanskje det mest spesielle gebyret. Noen få banker og kredittkortselskap «straffer» deg med gebyr hvis du ikke bruker kortet du har fått i løpet av en viss periode, for eksempel, flere måneder. Gebyret ligger et sted rundt 150 kroner.

Dette er den gode nyheten: Det finnes knapt et eneste kort som inkluderer alle disse gebyrene. Det kan variere ganske mye hvilke gebyrer som følger med hvilke kredittkort. Derfor er det lurt å sammenligne kort. Sammenlign både fordeler og gebyrer slik at kortet du velger er best mulig for ditt behov og lommeboken din.

Lett å unngå ekstrakostnader

Det er forholdsvis lett å unngå de fleste kredittkortgebyrene. Det starter med at du velger det rette kortet, som har så få gebyrer som mulig. Og selv om kortet du velger ikke er helt gebyrfritt, kan du gjøre mye for å betale så lite som mulig. Dette er oppskriften:

  • Bruk kortet fornuftig – Unngå regningsbetaling med kortet. Ikke overfør penger fra kort til konto.
  • Ikke ta ut penger – Følger det uttaksgebyr med kortet bør du unngå kontantuttak.
  • Unngå årsavgift – Velg et kort som ikke krever at du betaler årsavgift.
  • Velg e-faktura – E-faktura er vanligvis gratis.

Betaler du også tilbake alt du skylder når kredittkortregningene forfaller, er det gratis både å eie og bruke kredittkort. Unntaket er så klart pengene du bruker på kredittkortbetalinger.

Vekslingsgebyret er den eneste ekstrakostnaden som er vanskelig å unngå, ettersom alle kort har det. For å unngå det må du, for eksempel, la være å handle i utenlandske nettbanker. Og bare så det er sagt, må du betale gebyret hvis du bruker bankkort også, med enkelte unntak.

Fordeler for kort med årsavgift

Vi har altså konkludert med at de fleste norske kredittkort er rensket for årsavgifter. Uthevelsen av de fleste skyldes at det finnes en håndfull kort som det koster penger å putte i lommeboka. For å eie disse kortene må du ut med alt fra et par hundrelapper til flere tusen kroner i året.

Betyr dette at kort man betaler for har flere og bedre fordeler enn kredittkort som er gratis? Ikke nødvendigvis.

De aller fleste betal-kredittkortene har to fordeler som du ikke får med gratiskortene:

Samtidig kan de samme kortene ha et dårligere rabatt- og forsikringstilbud sammenlignet med de beste gratisalternativene.

Kredittkort uten årsavgift dårligere?

Til syvende og sist er det hva du ønsker å bruke kortene til som avgjør hvor gode de er. Er du ofte på reisefot og ønsker å slappe av i loungene på all verdens flyplasser? Da kan et kredittkort med årsavgift være midt i blinken.

Oppholder du deg sjelden på flyplasser samtidig som du er interessert i å spare penger med kredittkortet? Da er trolig et av de beste gratiskredittkortene alt du trenger. Her er noen eksempler på kort du kan få uten å betale årsavgift:

Nei, du slipper ikke inn gratis på flyplasslounger med disse kortene. Forsikringspakkene som følger med dem er allikevel helt på høyde med dem du får med årsavgiftskortene. I tillegg skal du lete lenge for å finne betal-kredittkort som gir deg like mange rabatter.

Når bør du velge et gratis kredittkort?

Er VIP-fordeler viktig for deg, slik som loungeadgang eller en boost i poengsankingen i SAS Eurobonus eller Flying Blue? Da kan det lønne seg å gå for kredittkort som har årsavgift selv om de er dyrere sammenlignet med andre.

I stort sett alle andre situasjoner vil det betale seg å velge kort som ikke betinger en årlig eierskapsavgift. Dette er hva du kan gjøre for å finne det beste gratiskortet for ditt behov:

  1. Avgjør hvorfor du vil ha kredittkort
    Når du vet hvorfor du vil ha kredittkort, er det enklere å finne kort som har fordelene du trenger.
  2. Tenk igjennom bruken av kortet
    Kommer du til å ta ut penger med kortet? Da er størrelsen på uttaksgebyret viktig. Skal du dele opp tilbakebetalingen av den utestående saldoen? Da spiller størrelsen på gjeldsrenten en rolle.
  3. Lag en liste
    Lag en liste med fordelene du ønsker deg. Fyll på med kredittkortbruk som kan utløse gebyrer.

Bruk listen når du sammenligner kredittkort. Vi har laget en hjelpsom kredittkortvelger som gjør det enkelt å komme i gang.

Det beste av begge verdener

Et kredittkort som har alt? Sorry, det finnes ikke. Det er allikevel ingenting i veien for å kombinere fordelene. Du kan eie mer en ett kredittkort. Hvis du både vil utnytte de eksklusive fordelene som følger med årsavgiftskortene og gratiskortenes rabattmylder, er det bare å søke om flere kort.

Dermed har du ett kort som hjelper deg inn på flyplasslounger mens det andre sørger for at du sparer penger.

Bare vær klar over ulempen som følger med. Det er kredittgrensen, og ikke den faktiske kredittkortgjelden du har med kortene dine, som havner i gjeldsregisteret. La oss si at du har et kort med en kredittramme på 100.000 kroner. Dermed står du oppført med 100.000 i kreditt i gjeldsregistrene selv om du ikke har brukt én krone. Jo høyere gjeld og kreditt du står oppført med, desto vanskeligere kan det bli å få et boliglån, for eksempel.

gebyrfritt kredittkort

Ja eller nei til årsavgift?

Er det verdt å betale en årlig avgift bare for å eie et kredittkort? For de aller fleste vil svaret være nei. Det finnes en lang rekke kredittkort som har mange og gode fordeler du slipper å betale for.

Unntaket gjelder først og fremst alle som reiser mye og som kan tenke seg komforten som følger med kredittkort med årsavgift. Vi må heller ikke glemme alle som er med i SAS Eurobonus-program. Det finnes flere kredittkort som gjør det mulig for eierne å tjene Eurobonus-poeng på all kortbruk. Her er et par eksempler:

Det koster henholdsvis 345,- og 1.495 kroner per år å eie disse kortene. Du får hverken rabatter eller gratisforsikringer med dem. I stedet kan du tjene opptil 25 Eurobonus-poeng for hver hundrelapp du handler for. Bruker du kortet for 30.000 kroner i måneden har du tjent 54.000 poeng etter et år, noe som tilsvarer 5 bonusreiser med SAS Go i Skandinavia.

Poenget er dette: Du kan spare mye i løpet av et år, selv om du velger et kredittkort med årsavgift. Det er hva du bruker kortet til som avgjør hvor fornuftig anskaffelsen er. Derfor har vi følgende forslag:

Tenk over hvilket behov kredittkortet, eller kortene, skal fylle. Bruk deretter vår sammenligningstjeneste for å finne ut hvilket kort som passer deg best.

Top 10 gebyrfrie kredittkortene 2024

TF Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
  • Rabatter på over 200 nettbutikker
  • Kontaktløs betaling, Apple Pay og Google Pay
  • Flere komplette forsikringer
  • Gratis kredittkort med lave gebyrer
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Maks kreditt: 150 000 kr
  • Effektiv rente: 26,69 %
  • Rentefrihet: 43 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
Bank Norwegian
Bank Norwegian
  • Gratis uttak av kontanter
  • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
  • Gratis forsikringer
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Maks kreditt: 150 000 kr
  • Effektiv rente: 24,40 %
  • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.
re:member black
Re:member Black
  • Inntil 20 % i rabatt i 200 fysiske butikker og nettbutikker
  • Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Maks kreditt: 150 000 kr
  • Effektiv rente: 30,33 %
  • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 30,33 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 717 Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 717.
Morrow Bank Mastercard
Morrow Bank Mastercard
  • Bonus på all handel (4 % hos Komplett.no)
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
  • Gratis ID-tyveri- og kjøpsforsikring
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Maks kreditt: 100 000 kr
  • Effektiv rente: 28,77 %
  • Rentefrihet: 50 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Du skal betale tilbake 12 000 kroner på 12 måneder, med en effektiv rente på 28,77 %. Kostnad for delbetaling blir 1 726 kr, som gir en total pris på 13 726 kr.
Ikano Visa
Ikano Visa
  • Inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
  • Gode rabatter på dagligvarer og drivstoff
  • Gratis reise-, avbestillings- og feiltankingsforsikring.
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Maks kreditt: 100 000 kr
  • Effektiv rente: 24,55 %
  • Rentefrihet: 50 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.
Hvorfor stole på Bestekredittkortet.com?
  • 100+ kredittkort anmeldt og vurdert av vårt team av eksperter
  • 10+ års erfaring med å dekke kredittkort og personlig økonomi
  • Objektive & omfattende vurderingskriterier

Vårt innhold om kredittkort, inkludert vurderinger og anbefalinger, kontrolleres av et team av skribenter og redaktører som spesialiserer seg på kredittkort. Hver skribent og redaktør følger våre strenge retningslinjer for redaksjonell integritet.

Sammenlign kredittkort uten årsavgift

I tabellen under ser du flere av kredittkortene som ikke har årsavgift. Du trenger altså ikke å betale noe ekstra for å eie dem.

Vær klar over at kortene allikevel kan inkludere andre gebyrer, slik som gebyr på uttak av kontanter. Derfor bør du sjekke hvilke kostnader som følger med kortene utover renten på kredittkortgjeld.

Kredittkort TF Bank Mastercard re:member Black Bank Norwegian
Årskostnad 0 kr0 kr0 kr
Maks kreditt 150 000 kr150 000 kr150 000 kr
Effektiv rente 26,69 %30,33 %24,40 %
Eksempel på kredittkortrenter
Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
Eff. rente 30,33 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 717 Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 717.
Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.
Anmeldelse
Søk nå

Vanlige spørsmål om kredittkort uten årsavgift

Hva er det beste kredittkortet uten årsavgift?
Er gratis kredittkort like gode som kort med årsavgift?
Hvordan tjener bankene penger på gebyrfritt kredittkort?
Er det best å velge et gratis kredittkort?
Er det ingen ekstrakostnader med gratis kredittkort?
Koster det noe å ha kredittkort?
Hvor mye koster kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 11/18/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 10/24/2024