Beste kredittkort med tilleggskort

Under presenterer vi top 5 kredittkort som tilbyr tilleggskort:

re:member black
Re:member Black
  • Inntil 20 % i rabatt i 200 fysiske butikker og nettbutikker
  • Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Maks kreditt: 150 000 kr
  • Effektiv rente: 30,33 %
  • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 30,33 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 717 Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 717.
re:member gold
Re:member Gold
  • En av markedets laveste kredittkortrenter
  • Inntil 150.000 kroner i kreditt
  • Ingen årsavgift
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Maks kreditt: 150 000 kr
  • Effektiv rente: 23,81 %
  • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 23,81 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 407. Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 407.
Hvorfor stole på Bestekredittkortet.com?
  • 100+ kredittkort anmeldt og vurdert av vårt team av eksperter
  • 10+ års erfaring med å dekke kredittkort og personlig økonomi
  • Objektive & omfattende vurderingskriterier

Vårt innhold om kredittkort, inkludert vurderinger og anbefalinger, kontrolleres av et team av skribenter og redaktører som spesialiserer seg på kredittkort. Hver skribent og redaktør følger våre strenge retningslinjer for redaksjonell integritet.

Hva er et tilleggskort til kredittkort?

Du kan få tilleggskort med mange norske kredittkort. Tilleggskortet er et ekstra kredittkort som benytter den samme kredittrammen som hovedkortet. Du vet kanskje at du kan bestille tvillingkort til SIM-kortet du har fått med mobilabonnementet ditt? Tvillingkortet gjør det mulig å bruke flere telefoner på det samme abonnementet. Tilleggskort er kredittkortenes tvillingkort. De deler kreditten og fordelene med hovedkortet.

Hvordan fungerer et kredittkort med tilleggskort?

Med et tilleggskort vil både hovedkortinnehaveren og eier av tilleggskortet ha tilgang til samme konto. Begge kortene inneholder de samme fordelene som eksempelvis bonuser, rabatter og forsikringer. Tilleggskortet er rett og slett en slags “kopi” av det primære kortet og kan være en god løsning for:

  1. Par/familie som har eller ønsker felles økonomi
  2. For familiemedlem som ikke har egen inntekt

Med et tilleggskort får man god oversikt over alle utgifter, som passer godt for de med voksende barn eller en partner. Det er heller ikke dumt å kunne tjene på at andre bruker kortet, f.eks. hvis du eier et kredittkort med cashback. 

Slik søker du om et tilleggskort

Et tilleggskort kan søkes om hos banken som har gitt deg kredittkortet. Dette kan som regel gjøres direkte på nettbanken. I noen tilfeller kan kortinnehaveren søke om tilleggskortet for vedkommende, men det kan også hende at banken krever at du kontakter dem og søker om tilleggskortet sammen med personen kortet er tiltenkt til. 

Hva koster et tilleggskort?

Dette varierer fra kredittkort til kredittkort. Hvis du eier et kredittkort uten årsavgift, er tilleggskortet mest sannsynlig gratis. Har du derimot et kredittkort med en høy årsavgift, må du mest sannsynlig også betale for tilleggskortet. Du bør sjekke opp prisen før du eventuelt bestiller et tilleggskort.

Eier av hovedkortet har betalingsansvaret

Selv om et tilleggskort innebærer at man har to kredittkort, vil de begge være knyttet til samme konto. Det er altså hovedkortinnehaveren som er juridisk ansvarlig for å tilbakebetale kreditten som er brukt. Dersom tilleggskortet blir misbrukt, vil det gå utover eieren av hovedkortet.

Hovedkortinnehaveren har ansvaret for:

  • Alle transaksjoner som blir utført på begge kortene
  • Misbruk og/eller svindel på tilleggskortet
  • At all kreditten blir betalt innen tidsfristen. 

Det er derfor viktig å sette klare retningslinjer for personen man deler konto med. I verste fall kan hovedeier ende i økonomiske problemer som følge av misbruk av tilleggskortet.

Snakk sammen om kredittkortbruk

Den største fordelen med tilleggskort er at du kan få belønninger raskere. Den største ulempen er at kortbruken kan gå over styr når flere har tilgang til den samme kredittrammen.

I verste fall kan kredittrammen bli oppbrukt før man får sukk for seg.

Derfor er det lurt å planlegge bruken av både hovedkort og tilleggskort. Bli enige om hvem som betaler hva med hvilket kort. Og følg med på transaksjonene i nettbanken eller kortappen slik at dere har kontroll over hvor mye det handles for.

Du kan få tilleggskort med disse kredittkortene

Praksisen med tilleggskort til hovedkredittkortet, er forholdsvis godt utbredt i Norge. Dette er noen av tilbyderne som tilbyr gratis ekstrakort, samt hvilke kort du kan få dem med:

Enkelte kortselskap tar seg betalt for å sende deg et ekstrakort. Du kan få såkalte PointEarner-kort med både SAS Mastercard og SAS Mastercard Premium. Forutsetningen er at du betaler 295 kroner i året.

Hvorfor skaffe et kredittkort med tilleggskort?

Et tilleggskort gjør det enkelt for deg og din partner eller familiemedlem å utnytte alle fordelene kredittkortet tilbyr, på én og samme konto. Dette er også en god løsning dersom dere ønsker en felles økonomi. Her er andre fordeler med et kredittkort med tilleggskort:

  • God oversikt over økonomien: Med tilleggskort kan dere samle alle handler på én felles faktura. Dette gjør det enkelt å holde styr på månedens utgifter. 
  • Samle bonus raskere: Eier du et kredittkort som tilbyr bonuser eller cashback (penger tilbake) vil tilleggskort resultere i at du samler opp poeng i et raskere tempo. Ta for eksempel Bank Norwegian som et eksempel. Her får du 0,5 % cashback på hver handel. Hvis to personer bruker kredittkortet fra banken, vil man åpenbart spare mer.
  • Godt egnet for tenåringer: Som regel tilbys tilleggskort for personer over 16 år. Derfor kan et slikt kort være et godt alternativ for mindreårige som ikke kan eie sitt eget kredittkort. Kredittkort kommer også med sine baksider, så dette er en god mulighet å lære bort fordelene med kredittkort.

Raskere bonusopptjening og andre fordeler

Den største fordelen med tilleggskort er at opptjening av bonuser, cashback og rabatter går fortere. Vi kan bruke Trumf Visa som eksempel. Den som eier et slik kort, får minst 2 % i bonus på kjøp i NorgesGruppens butikker, mot minst 1 % i bonus for ordinære Trumf-medlemmer. Forutsetningen er at varene betales med Visa-kortet. Dermed blir det ikke Trumf-bonus på ektefellen hvis hen betaler med et annet kort.

Løsningen er å bestille et familiekort.

Da kan eieren av hovedkortet tjene Trumf-bonus med sitt kort. Ektefellen kan bidra til bonusopptjeningen med familiekortet. Trumf Visa inkluderer også gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Disse omfatter korteieren og familiemedlemmer, eller inntil 3 medreisende hvis korteieren reiser med andre enn familien. Familiekortet har den samme fordelen. Dermed kan ektefellen forsikre seg selv og andre i reisefølget med tilleggskortet, på en jobbreise for eksempel, uten å involvere hovedkortet.

Bonusgrensene forblir vanligvis uendret

Mange kredittkort har en grense for hvor mye bonus, cashback eller rabatt du kan få. Med 365Direkte for eksempel, kan du spare maks 2.000 kroner i løpet av 12 måneder på kjøp av drivstoff og andre varer. Denne grensen økes ikke med et tilleggskort.

Hvem bør skaffe kredittkort med tilleggskort?

Kredittkort med tilleggskort passer best for personer som bor sammen og vil ha en felles økonomi. Dette gjelder enten med en partner eller et familiemedlem, ofte for barn under 18 år eller uten fast inntekt. Med tilgang til samme konto med ulike kort, er det enkelt å holde styr på utgiftene. 

Likevel vil vi også advare om at tilleggskort ikke passer for alle. Dersom barnet ikke har en grunnleggende forståelse for økonomi, kan man fort ende opp med uforsvarlig bruk av tilleggskortet. Det samme gjelder med partner om man ikke har diskutert hvordan man ønsker at felleskontoen skal benyttes.

Først og fremst for familiemedlemmer

Det finnes ingen klare grenser for hvem som kan motta tilleggskort. I teorien kan du søke om et ekstrakort til en god venn eller en fjern slektning. De fleste som bestiller slike kort, velger allikevel å holde det innenfor den nærmeste familien. Ektefeller, samboere, partnere og barn er typiske mottakere av ekstrakortene. Det er forskjeller på kravene de ulike tilbyderne stiller til innehavere av ekstrakort, men alle krever at vedkommende er 18 år eller eldre.

Det varierer hvor mange tilleggskort du kan bestille

Ønsker du mer enn ett tilleggskort, er det mulig å bestille flere hos mange av bankene og kredittselskapene som tilbyr dem. Hos de mest generøse utstederne kan du få hele 5 ekstrakort. Det burde være nok i mange tilfeller. Men det er også tilbydere som setter en strek ved ett eller to kort.

Tilleggskort for bedriften

Et tilleggskort passer for flere enn bare de i samme husholdning som ønsker en felles økonomi. Med tilleggskort ender alle transaksjoner opp i én enkelt faktura, som er en våt drøm for en økonomiansvarlig for en bedrift. Derfor passer tilleggskort ofte for bedrifter. Firmakort gir flere fordeler når det gjelder håndtering av utgifter, rapportering og bokføring. 

Når du vil skille jobb og privatliv

Transaksjonene med tilleggskort skilles vanligvis ut på kredittkortregningen. Dermed er det lett å se hvilke kjøp og transaksjoner som er utført med de forskjellige kortene. Dette kan hjelpe deg hvis du bruker samme kredittkort på privaten og i jobbsammenheng:

  • bestill et tilleggskort
  • bruk hovedkortet på private kjøp
  • bruk tilleggskortet på alt som har med jobb å gjøre

Når du mottar kredittkortfakturaen, er det lettere å se hvilke kostnader som skal føres opp i en reiseregning til arbeidsgiveren din, for eksempel.

Snakk sammen om kredittkortbruk

Den største fordelen med tilleggskort er at du kan få belønninger raskere. Den største ulempen er at kortbruken kan gå over styr når flere har tilgang til den samme kredittrammen. I verste fall kan kredittrammen bli oppbrukt før man får sukk for seg.

Derfor er det lurt å planlegge bruken av både hovedkort og tilleggskort. Bli enige om hvem som betaler hva med hvilket kort. Og følg med på transaksjonene i nettbanken eller kortappen slik at dere har kontroll over hvor mye det handles for.

Hva med å låne ut hovedkortet i stedet?

Flere nettsteder anbefaler at du låner bort hovedkortet i stedet for å bestille et tilleggskort. Et av eksemplene som benyttes, er når et barn skal reise på sommerferie alene. Her er forslaget å legge inn foreldrenes kredittkort i en betalingsapp på telefonen, slik som Apple Pay for eksempel. Problemet er at dette kan være et brudd på kredittkortavtalen man har signert med banken eller kredittselskapet.

Det er, for eksempel, ikke lov å dele kredittkortets PIN-kode med andre. Gjør du det, og kortet blir misbrukt, får du trolig ikke erstatning i etterkant.

I verste fall kan den som har gitt deg kortet si opp avtalen. Da er det bedre å bestille et tilleggskort i stedet, så lenge den ferieklare etterkommeren er 18 år eller eldre.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort med tilleggskort

Vi har mottatt flere spørsmål rundt tilleggskort til kredittkortet. Dette er de mest stilte spørsmålene:

Hva er fordelene med å ha et tilleggskort?
Hvor mye koster et tilleggskort til kredittkortet?
Er det noen ulemper med å ha et ekstra tilleggkort?
Hvem er ansvarlig for tilleggskortet til kredittkortet?
Kan jeg kansellere tilleggskortet når jeg vil?
Kan man ha 2 kredittkort på samme konto?
Bengt Bergh Publisert 4/5/2024

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 11/19/2024