Kredittgrense
Alle over 18 år kan søke om å få kredittkortet fra Bank Norwegian. Har man fast inntekt og ikke betalingsanmerkninger, kan man få helt opp til 150.000,- i kreditt. Hvor mye du faktisk får, avgjøres etter at banken har gjennomført en kredittvurdering av deg og økonomien din. Skulle du ha behov for det, kan du søke om å øke kredittgrensen ved en senere anledning.
Rente
Vi anbefaler ingen å bygge opp kredittgjeld. Du bør, så langt det er mulig, unngå delbetaling og heller betale tilbake alt du skylder før den rentefrie perioden er over. Betaler du bare minimumsbeløpet, legges det renter på den utestående gjelden.
Renten du får med Bank Norwegian-kortet er blant de laveste i landet. Når dette skrives, er den årlige, nominelle renten på like over 20 %. Det betyr at du kan forvente deg en effektiv rente på 24 % til 25 % på kredittkortgjeld i Bank Norwegian.
Så jo, rentene er blant de laveste blant alle kredittkortene vi omtaler. Men de er allikevel høye nok til at det blir dyrt å ha kortgjeld lenge, selv i Bank Norwegian. Kortet har en rentefri periode på 45 dager.
Velg mellom CashPoints eller cashback
Som eier av Bank Norwegian-kortet kan du velge mellom CashPoints i Norwegian Reward eller cashback som belønning.
CashPoints
Bonuspoengene du får med Bank Norwegian-kortet, er et av kredittkortets største fortrinn. Poengene kalles CashPoints. 1 CashPoint tilsvarer 1 krone når du bestiller flybilletter hos Norwegian. For det er kun Norwegian-billetter eller andre reiseprodukter fra flyselskapet du kan bruke poengene på.
Les hvordan du samler opp mest bonuspoeng her.
Vær oppmerksom på at du ikke tjener CashPoints på følgende kortbruk:
Slik bruker du CashPoints
Den viktigste forutsetningen for å bruke CashPoints du tjener med Bank Norwegian-kortet, er at du er medlem i Norwegian Reward. Innmeldingen er gratis. Du kan bruke CashPoints som betalingsmiddel hos flyselskapet Norwegian. Her kan du kjøpe flybilletter med poengene og andre reiseprodukter, slik som ekstra bagasje og reservasjon av sete.
Laster du ned Bank Norwegians app til telefonen, har du full oversikt over hvor mange poeng du har tjent. Den samme oversikten finner du også i profilen din på Norwegian Reward. Vær oppmerksom på at CashPoints har en utløpsdato. De er gyldige i det året du skaffer dem, pluss 2 år til.
Cashback
Cashback hos Norwegian er en måte å tjene penger tilbake på når du bruker kredittkortet ditt. I stedet for å samle poeng, får du en prosentandel av kjøpesummen tilbakeført til kontoen din.
Hvordan fungerer det?
- Du velger cashback som bonusprogram i Bank Norwegians nettbank eller app.
- Du får 0,5% cashback på alle varekjøp du gjør med kredittkortet ditt.
- Opptjent cashback kan brukes til å nedbetale saldoen på kredittkortet ditt.
- Du kan bytte mellom cashback og CashPoints når du vil.
Også her gjelder regelen om at du ikke tjener cashback på kontantuttak, regningsbetalinger eller pengeoverføringer. I tillegg får du ikke cashback på kjøp hos flyselskaper, heller ikke Norwegian.
Slik bruker du cashback
Du kan bruke cashback-pengene du tjener for å nedbetale kredittkortsaldoen. Alt du trenger å gjøre, er å logge inn på kundesidene dine. Der finner du et menyvalg som gjør det mulig å bruke den opptjente saldoen.
Vær oppmerksom på at cashbackopptjeningen settes på pause hvis du handler for mer enn 150.000 kroner i løpet av 12 måneder. Den gjenopptas når en ny 12-månedersperiode starter. Bank Norwegians cashback har forøvrig ingen utløpsdato.
Hva skal du velge? CashPoints eller cashback?
Flyr du ofte med Norwegian, er valget enkelt. Da bør du velge CashPoints. Er du derimot sjelden på reisefot, kan det heller lønne seg å velge cashback. Og foretrekker du et annet flyselskap enn Norwegian, slik som SAS, bør du sjekke hvilke kredittkort som gir deg fordeler med ditt favorittselskap.
Husk dette: Du kan bytte mellom cashback og CashPoints når du vil. Dette kan du gjøre i appen eller på kundesidene.
Forsikringer
Bank Norwegian-kortets forsikringer er nesten god nok grunn alene til å skaffe seg kredittkortet. Betaler du minst halvparten av reisen din med kortet, får du gratis reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet.
På mange områder er forsikringen minst like god som dem du betaler for. Den omfatter kortinnehaveren, samboer eller ektefelle og barn under 21 år. Forsikringen dekker alt fra tapt eller stjålet bagasje til sykehusopphold eller tannlegebehandling i utlandet.
Vær oppmerksom på at reiseforsikringen ikke inkluderer egenandelen for leiebil. Skal du ha en slik forsikring, må du betale for den.
Forsikringer du kan kjøpe
Du kan kjøpe andre forsikringer av Bank Norwegian hvis du eier kredittkortet deres:
Reisefordeler
- Bank Norwegian er en av få kredittkorttilbydere som ikke tar betalt for kontantuttak i minibanker.
- Leier du ofte leiebil? Som eier av Bank Norwegian-kortet kan du kjøpe en egenandelsforsikring som varer i ett år av gangen. Denne koster snaut 250 kroner. Selv om du bare leier én bil i løpet av 12 måneder, slipper du trolig billigere unna med denne forsikringen enn om du kjøper bilutleierens variant.
- I tillegg får du ekstra mange CashPoints når du bestiller leiebil hos utvalgte utleieselskaper. Og på hotellrom som du booker via Hotels.com.
Egen app
Som eier av Bank Norwegian-kortet kan du laste ned en dedikert app til telefonen din. Den gir deg oversikt over alt som har med kortet å gjøre i tillegg til en rekke smarte tjenester:
Du kan også søke om å endre kredittgrensen i appen. Her kan du også overføre penger fra kortet til en bankkonto.
Fungerer med mobil- og klokkebetalinger
Bank Norwegian-kortet er et av kredittkortene på markedet med størst utbredelse av kontaktløse betalinger med telefon, klokker og aktivitetsarmbånd.
I skrivende stund kan du legge inn kortet i disse digitale lommebøkene:
Gratis Mikrokort
Har du ikke smartklokke eller treningsarmbånd?
Bank Norwegian er en av få norske kredittkorttilbydere som gir deg et gratis mikrokredittkort. Mikrokortet er en liten kopi av det originale kortet. Når du bestiller det, får du også et armbånd med på kjøpet som du skal putte kortet inn i.
Deretter kan du betale trådløst med armbåndet og la hovedkortet ligge igjen hjemme.
- Mikrokortet kan ha en egen PIN-kode
- Armbåndet og kortet tåler vann
- Kan ikke brukes på netthandel
Vær oppmerksom på at du må aktivere mikrokortet på kundesidene dine før du kan betale med det.
Betale regninger med Bank Norwegian-kortet
Du kan betale faktura med kredittkortet fra Bank Norwegian. For å gjøre dette, må du logge inn på kundesidene dine og velge «Overføring» fra menyen. Deretter kan du legge inn betalingsdetaljene, slik som mottakerens kontonummer og KID-nummeret som fulgte med regningen. Har ikke regningen egen KID, kan du legge inn fakturanummeret i stedet.
Vær klar over at det legges rente umiddelbart på beløpet du betaler. Regningsbetalinger inngår ikke i den rentefrie perioden du får på annen kortbruk. Derfor bør du tenke deg godt om før du bruker Bank Norwegian-kortet som betalingsmiddel for regningene dine.
Er Bank Norwegian kredittkort verdt det?
Bank Norwegian-kortet er et godt kredittkort for alle som reiser mye. Det er spesielt godt hvis du reiser mye med Norwegian. Bonusprogrammet kan gi deg merkbare rabatter på flybilletter fra Norwegian. Kortet får også plusspoeng for den inkluderte reiseforsikringen og gjeldsrenter i den lavere enden av skalaen.
Det er også bra at du slipper å betale gebyr for uttak av kontanter. I tillegg er Bank Norwegian-kortet et moderne kredittkort. Bank Norwegian har åpnet for flere digitale lommebøker enn de fleste av konkurrentene.
Den funksjonelle appen og gratis mikrokort bidrar også til inntrykket av et kredittkort som er klargjort for fremtiden.
På minussiden må vi nevne at kortet ikke inkluderer gratis egenandelsforsikring for leiebil, noe flere av de argeste konkurrentene gjør. Heller ikke gratis forsikring mot ID-tyverier er inkludert.
I tillegg synes vi at cashbackgrensen på 150.000 kroner per 12 måneder er lite. Dette gjør at du ikke kan tjene mer enn 750 kroner på det meste. Andre kort har 2.000 kroner i året som øverste grense.